Deens design wandkast wandmeubel

Aantal: 1 kast met 5 staanders, 3 planken en 3 kastjes.
Fabrikant: voor ons onbekend.
Ontwerper: voor ons onbekend.
Jaar: Waarschijnlijk jaren 50. Mid century modern periode.

Omschrijving: De ontwerper van deze prachtige wandmeubel is voor ons helaas onbekend, maar mooi is hij zeker! De wand kast heeft 1 lange en 4 kleine staanders. Dit geeft de mogelijkheid de kast op vele verschillende manieren op te hangen. Twee kleine staanders zijn samen precies even lang als een lange staander van 1 meter 50. De kast heeft in totaal 3 planken, waarvan 2 smalle planken met een afmeting van 80 bij 20 cm, en 1 brede plank van 80 bij 30 cm. Ook horen er drie kastjes bij deze kast. Het kastje met 2 deuren heeft een afmeting van 80 bij 32 bij 32 cm. Het kastje met 1 deurtje en 3 lades heeft een afmeting van 80 bij 32 bij 32 en het ‘werkblad’ met 2 lades heeft een afmeting van 80 bij 32 bij 12 cm.

De planken en de kastjes worden op een hele bijzondere manier in de staanders gehangen, namelijk doormiddel van pinnen die je in het gaatje van de staander en onder een haakje van de kast of plank hangt. Er zijn extra pinnetjes aanwezig.
Door dit system kun je je kast handig en snel naar eigen smaak indelen.
Behalve dat het een mooi object in huis zal zijn, is hij ook nog eens heel functioneel. Hij is te gebruiken als opbergmeubel, maar ook als een bureau / werkplek. De totale hoogte en breedte van deze kast op deze foto is 1.50 bij 1.65 m.

Staat: De kast verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact