Glazen hanglamp model Capri van Fog & Mørup

Aantal: 1

Fabrikant: Fog & Mørup
Land: Denemarken
Jaar: 1963
Artikel nummer: L4107

Omschrijving: Zeldzame glazen hanglamp van Fog & Mørup. De lamp bestaat uit twee glazen kelken die over elkaar heen vallen. De buitenste kelk heeft een mooie heldere blauwe kleur en de binnenste kelk is van melk wit glas. Wij hebben een oude catalogus gevonden uit 1963 waar de lamp vermeld staat als een lamp die verkocht werd door Fog & Mørup onder modelnaam Capri. Het glaswerk is afkomstig van Holmegaard, maar de designer wordt niet vermeld.

Door de combinatie van deze twee kleuren glas deed het ons heel erg denken aan de glazen lampen van Svend Aage Holm Sørensen. Van alle glazen Fog & Mørup lampen die wij gezien hebben is dit wat ons betreft de mooiste en meest bijzondere.

Staat: De originele zwarte stoffen kabel was helaas uitgedroogd, dus hebben we vervangen. De lamp is verder in hele goede vintage staat. Het glas heeft geen chips of krassen, zie foto’s.

Prijs: € 875,-

contactknoppen