Finn Juhl Bwana fauteuil door France and Son Model 152

Aantal: 1
Ontwerper: Finn Juhl
Fabrikant: France and Son

Land: Denemarken
Jaar: 1962
Artikelnummer: F4000

Omschrijving: Iconische fauteuil ontworpen door bekende Deense ontwerper Finn Juhl en geproduceerd door France and Son in de jaren 60. Finn Juhl liet zich inspireren door abstracte sculpturen en Afrikaanse kunst. Dat laatste is ook goed terug te zien in deze fauteuil genaamd Bwana, ook wel bekend als model 152. Deze fauteuil is gemaakt van massief teakhout waarin de kussens en armleuningen lijken te hangen. De groene wollen stof is nog compleet origineel, maar het schuim is door ons vervangen. Het concept van Finn Juhl bij deze stoel: “being carried en caring” heeft gezorgd voor deze ergonomische vormgeving die erg comfortabel is. De sculpturele benadering heeft ervoor gezorgd dat deze stoel eruitziet als functionele kunst en functioneert als een troon voor het menselijk lichaam.  De fauteuil is 91 cm hoog, 88 cm diep en 88 cm breed.

Staat: De fauteuil is voorzien van nieuw schuim en de stof is gereinigd. De fauteuil is in goede staat.

Prijs: € 3.750,-

contactknoppen