Zwarte telescoop vloerlamp van Giuseppe Ostuni voor Oluce

Aantal: 1
Ontwerper: Giuseppe Ostuni
Fabrikant: Oluce Milano
Land: Italië
Jaar: 1955

Artikelnummer: L3873

Omschrijving:  Uiterst zeldzame telescopische vloerlamp ontworpen door Giuseppe Ostuni en geproduceerd door Oluce, Milaan in de jaren 50. Oluce, wat in 1945 is opgericht door Giuseppe Ostuni, is het oudste actieve verlichtingsontwerpbedrijf van Italië. Oluce was zeer invloedrijk in het midden van de vorige eeuw en hielp de weg vrijmaken voor het internationale succes van Italië voor wat betreft de lichtontwerpsector. Zo heeft Giuseppe samengewerkt met enkele van de grootste talenten van het tijdperk, waaronder Joe Colombo, Bruno Gecchelin, Vico Magistretti en Marco Zanuso.

Deze lamp is een geniaal ontwerp waarbij er gebruik gemaakt is van een kogelscharnier waardoor de stang alle kanten op gepositioneerd kan worden. De zwarte metalen koker als lampenkap kan men draaien naar de gewenste kant, en het meest bijzondere aan deze lamp is de telescopische stang. Deze kan ingeschoven en uitgerekt worden van 57 tot 153 cm waardoor de lamp ook nog eens in hoogte versteld kan worden. Uniek design en mechanisme die ervoor zorgen dat dit armatuur zowel een staande vloerlamp als een tafellamp kan zijn. De lamp beschikt over een standaard E27 fitting.

Staat: De lamp is in goede originele vintage staat, met bijbehorende gebruiksslijtage.

VERKOCHT / SOLD

Contact