Deense keramieken Tafellamp van Per Linnemann Schmidt voor Palshus

Aantal: 1
Designer: Per Linnemann Schmidt

Fabrikant: Palshus
Land: Denemarken

Jaar: ca. 1950
Artikelnummer: L3465

Omschrijving: Prachtige keramieken tafellamp ontworpen door Per Linnemann Schmidt voor Palshus. De Deense beeldhouwer en keramist heeft in de jaren 30 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Kopenhagen gestudeerd. In 1949 richtte hij samen met zijn vrouw Annelise Linnemann-Schmidt; Palshus Stentøj op in Sengeløse, net buiten Kopenhagen. De naam Palshus was een combinatie van hun beide voorletters met de toevoeging van het Deense woord voor huis, Hus. Zij hebben tot 1972 servies, vazen en lampen gemaakt in typisch Scandinavische aardetinten.

Deze lamp heeft een voetje met de zeer mooie matte bruine glazuur en doorschijnende randen. Een kenmerk van het glazuurwerk van Per Linnemann Schmidt. Het kapje is met wit jute omvlochten en klemt op het lichtbulbje. De tafellamp heeft een hoogte van 30 cm en de kap heeft een diameter van 19 cm.

Staat: De lamp is gemerkt en in erg goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD