Teak Hulmefa Propos serie highboard

Aantal: 1

Fabrikant: Hulmefa 


Land: Nederland

Jaar: 1950


Artikel nummer: K3732

Omschrijving: Erg mooi en elegant Nederlands design highboard gemaakt door Hulmefa. Deze kast komt uit de Propos serie, gemaakt eind jaren 50, begin jaren 60. De kast is gefineerd in teakhout met wengé details, zoals de diepliggende vierkante greepjes en poten. Dit highboard bestaat uit  4 lades, een klep met glazen plankje en een grote deur met 2 legplanken. De kasten uit de Propos serie lijken erg veel op de bekende Japanse serie ontworpen door Cees Braakman voor Pastoe, maar deze kast heeft in onze ogen net wat mooiere details. Zo zijn bijvoorbeeld de scharnieren mooi blind weggewerkt in dit model. De kast is 130 cm hoog, 100 cm breed en 42,5 cm diep.

Staat: De kast verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact