Ronde teak houten tafel van Arne Jacobsen model 3600 voor Pastoe model TM13

Aantal: 1

Ontwerper: Arne Jacobsen

Fabrikant: Fritz Hansen

Geïmporteerd door: UMS Pastoe

Land: Denemarken

Jaar: 1959

Artikel nummer: T3761

Omschrijving: Bijzondere ronde teakhouten eetkamertafel ontworpen door Arne Jacobsen in het begin van de jaren 50 in Denemarken en daar bekend onder modelnummer 3600. De Nederlandse fabrikant Pastoe heeft een aantal ontwerpen van Arne Jacobsen geïmporteerd en in Nederland verkocht voorzien van een nieuw modelnummer en een merkplaatje van Pastoe. Je ziet dat er ooit wel een stickertje van Fritz Hansen heeft gezeten, maar deze is inmiddels helaas verloren. Het metalen plaatje van Pastoe zit er nog wel. Wij hebben een kopie van een catalogus uit 1959 waar deze tafel vermeld staat als model TM13: ronde tafel met vier zwarte poten en teak blad. De tafel is 73 cm hoog en heeft een diameter van 105 cm. Prachtige tafel welke uit onze privécollectie komt, maar nu wij verhuisd zijn, door naar de volgende liefhebber mag.

Staat: De tafel verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact