Pastoe Berkenserie model CB01 cabinet van Cees Braakman

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1952
Art. nr: K2970

Omschrijving: Zeer mooie kast ontworpen door Cees Braakman voor Pastoe in de jaren 50. Deze kast maakt deel uit van de zogenoemde berkenserie. De berkenserie kenmerkt zicht onder andere door de prachtig gebogen berkenhouten pootjes, de gebogen plywood lades en uiteraard dat ze gemaakt zijn van berkenhout. Deze kast is behalve als opbergmeubel ook zeer geschikt om als werkplek te gebruiken. Door de klep naar beneden te klappen, ontstaat een werkblad welke gebruikt kan worden als bureau. Achter het werkblad bevindt zich een plank met een vakje met twee lades voor bijvoorbeeld pennen of papier. Als je het ladenblokje verwijderd kan je deze plek ook zeer goed gebruiken als dranken cabinet. Verder heeft de kast nog drie deuren met planken en twee grote gebogen plywood laden. Deze kast is 118 cm hoog, 131 cm breed en 43 cm diep.

Staat: Deze kast is gelakt en heeft om deze reden een lichte kleur. Er is ooit een greepje gemonteerd geweest in plaats van het slotje op de rechterdeur en er is een kleurverschil te zien op het hoekje van een deurtje, zie foto’s. De kast verkeert in vintage maar goede staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact