Teak Deens design salontafel van Johannes Andersen voor CFC Silkeborg

Aantal: 1
Ontwerper:  Johannes Andersen
Fabrikant:  Silkeborg Møbelfabrik
Land:  Denemarken
Jaar: jaren 50
Artikel nummer: T2984

Omschrijving: Prachtig vormgegeven salontafel van Johannes Andersen voor Silkeborg Møbelfabrik. Gemaakt van massief teakhout en een teak gefineerd blad. De tafel heeft een hele minimale vormgeving, maar spreekt toch uit middels de prachtige details. Zo heeft het blad prachtige afgeschuinde hoeken, lopen de pootjes taps toe deels hoekig en deels rond af en extra speciaal aan dit model zijn de twee extra bladen die  uit beide zijkanten geschoven kunnen worden. Een van de bladen teak gefineerd en de andere voorzien van zwart formica. In het formica zitten wat krasjes van het in en uitschuiven. Deze luxe versie van de Johannes Andersen salontafel is gemerkt met een metalen merkplaatje van de fabrikant CFC Silkeborg en een Danish Control waarborg. De tafel is 135 cm lang, 60 cm breed en 50 cm hoog.

Staat:  De tafel is gerestaureerd en is weer in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact