Alexander Girard houten poppen van Vitra

Aantal: 2 poppen beschikbaar.
Ontwerper: Alexander Girard
Fabrikant: Vitra
Jaar: Ontworpen in 1953

Omschrijving: Samen met zijn vrienden Charles en Ray Eames en George Nelson was Alexander Girard een van de vooraanstaande figuren van het naoorlogse Amerikaanse design. Een belangrijke bron van inspiratie, was zijn passie voor de volkskunst van Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa.
De decoratieve houten poppen, ontworpen en vervaardigd door Girard zelf voor zijn eigen huis in Santa Fe, zijn ook geïnspireerd op zijn uitgebreide privécollectie van volkskunst. Girard maakte deze houten poppen, deels bedoelt ter decoratie en deels bedoelt als speelgoed, aanvankelijk voor zijn eigen gebruik, maar zijn later in productie genomen waardoor ook ons interieur opgevrolijkt kan worden met deze bijzondere woonaccessoires. De Wooden Dolls zijn gemaakt van massief dennenhout en worden met de hand beschilderd. Daarmee is iedere Doll uniek. Een Wooden Doll krijg je geleverd in een mooi voorbedrukte houten doos. Elke pop heeft een andere afmeting. Wooden doll nummer 5 heeft een afmeting van 27 cm hoog en 5 cm breed en Wooden doll nummer 9 heeft een afmeting van 21 cm hoog en 6 cm breed.

Staat: De poppen zijn nieuw en daarom in goede staat.

Prijs: € 115,- per stuk.

contactknoppen