Borge Mogensen drop leaf tafel in teak en eiken van Soborg Mobler

Ontwerper: Børge Mogensen

Fabrikant: Soborg Mobelfabrik
Land: Denemarken
Jaar: 1952
Artikelnummer: T1451

Omschrijving:  Zeer bijzondere en zeldzame drop leaf eetkamertafel ontworpen door Borge Mogensen uit Denemarken. Deze tafel is gemaakt van teak gefineerde tafelbladen op een massief eiken houten onderstel. Prachtig lijnenspel veroorzaakt door de metalen stangen die de extra bladen omhoog houden, maar welke ook eenvoudig weg geklikt kunnen worden door een handig mechanisme onder het tafelblad. Deze tafel draagt modelnaam 162. Deze tafel is 73 cm hoog en 90 bij 90 cm. Per elk extra blad komt er 50 cm bij.

Staat: De tafel heeft een kring en een lichte verkleuring op het blad, zie foto, maar afhankelijk van het lichtval is het niet heel erg opvallend.

VERKOCHT / SOLD

Contact