Set van twee SB02 stoelen van Cees Braakman voor Pastoe

Aantal : 2 stoelen

Fabrikant: UMS Pastoe

Ontwerper: Cees Braakman

Land: Nederland

Jaar: 1954

Artikelnummer: S3311

Omschrijving: Set van twee zeer mooie vintage stoelen van de bekende ontwerper Cees Braakman voor Pastoe. Na de Tweede Wereldoorlog bracht Braakman een bezoek aan de Verenigde Staten en leerde daar de plywood technieken bij Herman Miller. Deze stoel heeft modelnaam SB02 en is een combinatie van gebogen Berkenfineer plywood poten en teakhouten gefineerde zitting en rugleuning. De totale hoogte van een stoel is 81,5 cm en de zithoogte is 45 cm. De breedte is 46 cm en de diepte 49 cm.

Staat: Een van de twee stoelen heeft een fineerreparatie op de zitting, zie foto en de ander een reparatie aan een stoelpoot. De stoelen verkeren nu weer in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact