Hans Wegner CH24 Wishbone chair door Carl Hansen and Son

Aantal: 1
Ontwerper: Hans J. Wegner
Fabrikant: Carl Hansen and Son
Land: Denemarken
Jaar: Jaren 50
Artikel nummer: S547

Omschrijving: Super iconische wishbone chair ontworpen door Hans Wegner en geproduceerd door Carl Hansen. De stoel is ontworpen in 1949 en een jaar later geproduceerd en draagt modelnaam CH24. De stoel is gemaakt van zwart gelakt beukenhout en heeft een gevlochten papercord zitting. Deze stoel is gemerkt aan de onderkant van de zitting en is een echt oudje. Constructief is de stoel daarentegen nog perfect. In de loop der tijd is de papercord een beetje gaan hangen, maar dit is niet ongewoon bij een stoel van deze leeftijd. Bezoekers aan Ons Buitenhuis zullen de stoel herkennen en weten dat dit er eentje van onze privé collectie is. Geweldig minimalistisch ontwerp met prachtige details van de hoogste kwaliteit. Deze stoel is in totaal 73 cm hoog, 55 cm breed en 46 cm diep. De zithoogte is 42 cm.

Staat: Deze stoel heeft prachtige patina aan de leuningen en is in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact