Eiken fauteuil van M. Nissen voor Pastoe

Aantal: 1
Fabrikant: UMS Pastoe Utrecht
Ontwerper: M. Nissen
Land: Nederland – Denemarken
Jaar: ca. 1960
Artikelnummer: F3257

Omschrijving: Eikenhouten fauteuil ontworpen door M. Nissen en in Nederland verkocht door de Nederlandse fabrikant Pastoe. Deze fauteuil wordt online vaak toegeschreven aan Finn Juhl, maar ondanks de vele gelijkenissen is hij niet de ontwerper van deze stoel. Het frame heeft een prachtige vormgeving en is gemaakt van massief eikenhout. De rugleuning en zitting bestaan uit omtrokken metalen veren, welke nog helemaal in orde zijn. De kussens zijn voorzien van nieuwe crème kleurige Bouclé stof. Deze easy chair is 66 cm hoog, 66 cm breed en de zithoogte is 41 cm.

Staat: De kussens zijn opnieuw gestoffeerd, de stoel is in hele goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact