Messing Carl Thore Trava hanglamp voor Granhaga

Aantal: 1
Ontwerper: Carl Thore
Fabrikant: Granhaga
Land: Zweden
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: L1440

Omschrijving:  Prachtige Scandinavische vintage hanglamp van Carl Thore voor Granhaga genaamd Trava. Carl Thore (pseudoniem van Sigurd Lindkvist) is een bekende Zweedse lampen ontwerper, vooral van de ‘Trava’ serie. Trava betekend ‘stapelen’ en als je de lampen ziet begrijp je ook waarom deze serie zo heet. Verschillende ringen zijn gestapeld en daardoor ontstaat een erg mooie lamp. De Trava is in verschillende varianten en groottes geproduceerd, het betreft hier een model met 6 messing gekleurde ringen. De diameter is 35cm en de hoogte is 20cm.

Staat: De lamp is nagekeken en werkt naar behoren. Verder verkeert de lamp op minimale gebruikssporen na in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD