Ray en Charles Eames LAR fiberglass original cats cradle chair by Herman Miller

Aantal: 1
Ontwerper: Ray & Charles Eames
Fabrikant:  Herman Miller
Jaar: 1960

Omschrijving: Prachtige glasvezel fauteuil ontworpen door Ray en Charles Eames en geproduceerd door Herman Miller. Bijzonder aan deze stoel is de originele Low Rod base. Dit maakt deze arm chair anders dan de andere ontwerpen van Ray en Charles Eames uit die tijd, want dit onderstel boodt namelijk een lounge optie voor de plastic stoelenreeks. Het onderstel kreeg zijn naam: Cats Cradle van het bekende spel wat in Amerika: ‘Cats Cradle’ heet, maar in Nederland touwfiguren: Het spel waarbij je met je handen en een stuk touw allerlei geometrische figuren maakt. Herman Miller stopte de productie van dit onderstel in het midden van de jaren 60.
Het onderstel vertoond prachtige slijtage aan de onderkant, waarbij de buizen niet meer rond zijn, wat duidt op jarenlang gebruik van de stoel. Ook de kuip heeft een prachtige duidelijke vezelstructuur en heeft een mooie natuurlijke kleur welke door Herman Miller wordt omschreven als Parchment.

Staat: De stoel verkeert ondanks zijn leeftijd in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact