Gispen fauteuil model 1401 van Wim Rietveld  

Aantal: 1
Ontwerper: Wim Rietveld
Producent: Gispen
Land: Nederland
Jaar: Jaren 60
Artikelnummer: F3135

Omschrijving: Nederlands Modernistische design fauteuil ontworpen door Wim Rietveld en geproduceerd door Gispen. Deze fauteuil heeft een frame van zwart gelakt staal. De rug en de zitting zijn beide van gelakt plaatstaal en voorzien van een afneembare bekleding met een vulling van schuimrubber. De stoel heeft twee armleggers van bakeliet. De fauteuil heeft de origine groene wollen de ploeg bekleding. De achterzijde van de rug is onbekleed waardoor je het staal kunt zien. Fauteuil no. 415, en later model 1401 genoemd behoorde tot een serie ‘meubelen voor het eenvoudige interieur’, die in het midden van de jaren vijftig werd geïntroduceerd. De fauteuil werd voor het eerst getoond op de 10de Triënnale van Milaan (1954) en daar onderscheiden met een gouden medaille.De afmetingen zijn: 63 cm lang x 60 c breed x 70 cm hoog met een zithoogte van 38 cm.

Staat: De stoel is in goede staat.

VERKOCHT / SOLD