Vroege Borge Mogensen Spanish chair

Aantal: 1
Ontwerper: Børge Mogensen
Fabrikant: Fredericia
Land: Denemarken
Jaar: 1958
Artikel nummer: F1623

Omschrijving: Een vroege editie van de Spanish chair ontworpen door Borge Mogensen in de jaren 50 en geproduceerd door Fredericia Stolefabrik. Het houten frame is gemaakt van massief eiken. De leren zitting en rugleuning van natuurlijk ongeverfd tuigleder. Aangezien de oude leren zitting te ver uitgedroogd was, hebben we deze moeten vernieuwen. Hij zal in de loop der tijd meer gaan leven, en naar onze mening alleen maar mooier worden. Deze stoel past zowel in een heel robuust interieur, als een verfijnd modernistisch interieur. Door zijn prachtige vormgeving en natuurlijke materialen is hij zeer goed te combineren. De fauteuil is 67 cm hoog, 82 cm breed en 52 cm diep. De zithoogte is 33 cm.

Staat: Deze fauteuil is professioneel gerestaureerd en hierdoor weer in zeer goede staat.

VERKOCHT / SOLD