Teak stoel van Arne Vodder voor Vamo Mobelfabrik

Aantal: 1
Ontwerper: Arne Vodder
Fabrikant: Vamo Sonderborg
Land: Denemarken
Jaar: 1960
Artikel nummer: S2713

Omschrijving: Elegante en zeer mooi vormgegeven stoel ontworpen door Arne Vodder en geproduceerd door Vamo Mobelfabrik uit Sonderborg, Denemarken. Deze organische stoel is gemaakt van massief teakhout en bekleed met een mooie wollen turquoise stof. Dit soort modellen noemen ze in Denemarken ‘Kontorstol’, wat een luxe bureau fauteuil is die bij een statig bureau hoort. Natuurlijk kan deze stoel ook als hoge fauteuil gebruikt worden in de woonkamer, of aan de eetkamertafel. Deze stoel is echt bijzonder mooi gemaakt, let bijvoorbeeld ook op het detail bij de armleuningen. De stoel is 64 cm breed, 50 cm diep en 77 cm hoog. De zithoogte van de stoel is 45 cm.

Staat: Een armleuning heeft een klein deukje in het hout. Verder is de fauteuil in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD