Jo Hammerborg Beta tafellamp in koper en messing van Fog and Morup

Aantal: 1
Ontwerper: Jo Hammerborg
Fabrikant: Fog & Mørup
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: L2587

Omschrijving: Prachtige zeldzame tafellamp ontworpen door Jo Hammerborg voor Fog & Mørup. Deze tafellamp is ontworpen tussen 1957 en 1962 en is gemaakt van zeer mooie natuurlijke materialen. Zo heeft deze lamp met modelnaam “beta” een gedeeltelijk flexibele messing stam met een teakhouten detail, en is de kap gemaakt van massief koper en een zwart gelakte ring. Dit alles staat op een zwarte gelakte voet. Deze lamp kom je vandaag de dag niet veel meer tegen. Door zijn formaat is de lamp uitstekend geschikt als tafellamp, bureaulamp of nachtlampje. Zowel aan als uit trekt deze lamp veel aandacht. Een mooie lamp die goed zal staan in elk interieur. Het lampje is 40 cm hoog en de kap heeft een diameter van 11 cm.

Staat:  Het lampje verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD