Set van 6 Arne Jacobsen Hammer stoelen in teak

 

Aantal: 6 stoelen
Ontwerper:  Arne Jacobsen
Fabrikant: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: Mid jaren 50
Artikelnummer: S2622

Omschrijving: Set van zes vroege Hamer stoelen ontworpen door Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. De officiële naam van de stoelen is ‘stoel 3103’, maar ze worden doorgaans ‘the hammer chair’ genoemd. Bijzonder aan deze stoelen zijn de onderstellen met zwart omtrokken plastic, dit in combinatie met het merkje op de onderzijde bewijst dat deze set uit het einde van de jaren 50 komt. Bijzonder aan dit model is, is dat deze niet meer geproduceerd worden door Fritz Hansen. Je haalt hiermee dan ook een minder voorkomend en uniek design van Arne Jacobsen in huis. De stoelen zijn in totaal 78 cm hoog, 41 cm breed en 40 cm diep. De zithoogte van de stoelen is 44 cm.

Staat: De set van zes stoelen verkeren in goede vintage staat. Ze zijn erg stabiel en hebben geen scheurtjes in de rug.

VERKOCHT / SOLD