Set van twee Teak Rob Parry Lotus fauteuils voor Gelderland

Aantal: 2 (1 herenmodel en 1 damesmodel)
Ontwerper: Rob Parry
Fabrikant: Gelderland
Land: Nederland
Jaar: 1950/60
Artikel nummer: F1728 F2657

Omschrijving:  Een set van twee ‘Lotus’ fauteuils ontworpen door Rob Parry voor Gelderland. De fauteuils zijn gemaakt van een gelakt stalen onderstel, massief teakhouten frame, rubberen singels en gestoffeerde schuimrubberen kussen. De kussens zijn gestoffeerd met een zeer mooie stof welke bestaat uit twee kleuren draden, namelijk zalm oranje rood en donker groen wat een prachtig effect geeft. De gemêleerde stof is 100% wol en de bekleding is door ons gewassen. Deze twee iconen hebben een prachtig Nederlands minimalistisch ontwerp. De fauteuils zijn 84 en 74 cm hoog, 69 cm breed en 75 cm diep.

Staat: Op de metalen poten is wat patina te zien, verder verkeert deze set in goede vintage staat.