Twee Wim Rietveld Oase fauteuils van Ahrend de Cirkel in Tettex

Aantal: 2 fauteuils beschikbaar
Ontwerper: Wim Rietveld
Producent: Ahrend de Cirkel
Land: Nederland
Jaar: Jaren 60
Artikelnummer: F2977

Omschrijving: Nederlands modernistische design fauteuil ontworpen door Wim Rietveld voor Ahrend de Cirkel vanaf 1958. Deze fauteuil wordt model Oase genoemd en is gemaakt van zwart gelakt plaatstaal, stalen pootjes en bakelieten armleuningen. Deze fauteuil is opnieuw bekleed met een prachtige expressieve stof van Tettex, ontworpen door Liset van der Scheer. Namelijk de 100% katoenen stof met modelnaam: Construction in de kleuren zwart, groen, geel, crème en bordeaux. Deze stof maakt deze Nederlandse design klassieker een ware eye-cather in uw interieur. Beide fauteuils zijn gemerkt met sticker op het binnenwerk. Dit hebben wij gezien voordat de stoelen opnieuw werden gestoffeerd. Deze fauteuil is 76 cm hoog, 56 cm breed en 64 cm diep. Hij heeft een zithoogte van 40 cm.

Staat: De stoelen zijn in goede vintage staat, met nieuwe stoffering.

VERKOCHT / SOLD