Tjerk Reijenga model 8000 fauteuil voor Pilastro

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Tjerk Reijenga
Fabrikant: Pilastro
Land: Nederland
Jaar: 1962
Artikel nummer: F2651

Omschrijving: Zeldzame Dutch design fauteuil ontworpen door Tjerk Reijenga voor het Nederlandse bedrijf Pilastro in het begin van de jaren 60. Deze stoel draagt de naam: Model 8000 en is gemaakt van een donker grijs gelakt metalen frame met een teak houten plywood zitting, rug en armleuningen. Deze stoel heeft wat weg van de Eames DCM, maar is veel zeldzamer dan de Eames-stoel die in duizendtallen is geproduceerd. Pak daarom deze kans om deze unieke stoel in huis te halen. De stoel is 64 cm hoog, 73 cm breed en 58 cm diep. De zithoogte is 36 cm hoog.

Staat: Deze fauteuil is gerestaureerd met behoud van zijn vintage karakter en is daardoor in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD