Eerste generatie Grand Prix stoel van Arne Jacobsen in Teak

Aantal:  1
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabriek: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: S720

Omschrijving: Prachtige originele teak houten Grand Prix stoel van Arne Jacobsen, geproduceerd door Fritz Hansen. Deze stoelen werden ontworpen als ‘stoel 3130’ maar kreeg al snel de naam ‘Grand Prix’ omdat deze stoelen de grote prijs won op het Triënnale in Milaan. Deze stoel is een eerste generatie stoel uit de jaren 50. Te herkennen aan de manier van monteren en de stempel. Zie foto’s. Deze volledig gelamineerde teakhouten stoel ziet er prachtig uit, maar is wel fragiel. Wij raden gezinnen met jonge kinderen niet aan om deze stoel aan de eetkamertafel te gebruiken. Deze prachtige vintage design stoel kan beter gebruikt worden als object met licht gebruik, zoals bijvoorbeeld een stoel in de slaapkamer. De stoel is 73 cm hoog, heeft een zithoogte van 42,5 cm, een breedte van 45,5 cm en een diepte van 41 cm.

Staat: De stoel verkeert in een goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD