Set van twee Guldpendel lampen van Vilhelm Lauritzen voor Louis Poulsen

 

Aantal: 2 lampen
Ontwerper: Vilhelm Lauritzen
Fabrikant: Louis Poulsen
Land: Denemarken
Jaar: Jaren 60
Artikelnummer: L2516

Omschrijving: Of we wel zeker weten dat we deze twee lampen willen verkopen? Nee, om eerlijk te zeggen niet. Deze prachtige set is ontworpen door Vilhelm Lauritzen en geproduceerd door Louis Poulsen in de jaren 60. De lampen zijn gemaakt van deels vermessingd aluminium en massief messing. Zowel de gouden kleur als de perforatie geven deze lampen een zeer luxueuze uitstraling. En met een niet al te fel lampje een prachtig lichteffect op de omgeving van de lampen. Beide lampen kunnen max 60 watt verdragen. In de hals van de lamp zit zeer ingenieus het draad opgeborgen om de lamp makkelijk hoger of lager te laten hangen. De lampen zijn het mooist bij elkaar. Wij verkopen ze daarom het liefst als set. De lampen zijn 37 cm hoog en hebben een diameter van 19 cm.

Staat:  Een van de twee lampen heeft een paar lichte deukjes bij de perforatie en de vermessingde kappen zijn op een paar plekken hun coating verloren, verder verkeren de lampen in goede vintage staat. Wij hebben de lampen overeenkomstig met de staat geprijsd.

 

VERKOCHT / SOLD