Palissander salontafel van Johannes Aasbjerg voor Illums Bolighus

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Johannes Aasbjerg
Fabrikant: Illums Bolighus, Copenhagen
Land: Denemarken
Jaar: Eind jaren 50
Artikel nummer: T1409

Omschrijving: Stijlvolle Palissander houten salontafel ontworpen door Johannes Aasbjerg en geproduceerd door Illums Bolighus uit Kopenhagen. Deze tafel is gemaakt eind jaren 50 en is ingelegd met prachtig Rio palissander fineer, met een zeer mooie dramatische tekening in het houtnerf wat doorloopt over de randen van de tafel. De zwarte metalen poten hebben een tijdloze moderne uitstraling welke aan de onderkant zijn voorzien van een groot stuk massief palissander hout. De tafel is 165 cm breed, 60,5 cm diep en 45 cm hoog.

Staat: De tafel heeft een krasje in de hoek, zie foto’s, verder verkeert hij in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD