Butterfly lounge chair van Jorge Ferrari Hardoy voor Knoll

Aantal: 1
Ontwerper: Jorge Ferrari Hardoy
Producent: Knoll
Jaar: ca. 1950
Artikelnummer: S1773

Omschrijving: Misschien wel het meest iconische meubelstuk uit de Mid century modern periode. Deze butterfly fauteuil ontworpen door Jorge Ferrari Hardoy en geproduceerd door Knoll. Oorspronkelijk heet deze fauteuil de Hardoy chair, maar door zijn vormgeving is de stoel door de mensen al gauw naar de Vlinder vernoemd. De stoel is ontworpen in 1938 n.a.v. de in Europa bekende vouwstoel en door onverwachte populariteit door Knoll geproduceerd vanaf 1947 tot 1950. Deze fauteuil heeft een oud frame welke een keer opnieuw zwart geschilderd is en een nieuwe canvas zitting welke niet meer origineel is. Desondanks is deze wel volledig naar origineel ontwerp gemaakt, en kan daarom ook weer jaren gebruikt worden.

VERKOCHT / SOLD