Pastoe BB04 Berken Cabinet van Cees Braakman

Aantal: 1
Fabrikant: UMS Pastoe
Ontwerper: Cees Braakman
Land: Nederland
Jaar: Circa 1952
Artikelnummer: K2393

Omschrijving:  Zeer mooie secretaire van Cees Braakman uit de bekende Berkenserie van Pastoe. De gebogen berkenhouten poten zijn kenmerkend voor deze serie. Deze prachtige kast kan gebruikt worden om in op te bergen, maar door de klep met het handige opbergvak is deze kast ook zeer goed te gebruiken als bureau. Aan de nieuwe werkplek die de klep heeft gecreëerd, kan namelijk makkelijk gewerkt worden met een laptop. Zeer handig voor mensen die klein behuisd zijn. Het vakje achter de klep, welke later zwart is geschilderd, kan gebruikt worden om papieren op te bergen, maar kan desgewenst ook verwijderd worden. De kast is: 134 cm hoog, 88 cm breed en 30cm diep.

Staat: Deze kast is in het verleden wit overgeschilderd. Iets wat vaker gebeurd is bij deze kasten. Wij hebben geprobeerd de kast weer naar originele staat te restaureren, maar zijn verleden blijft nog wel een beetje zichtbaar. De kast is hierdoor iets lichter dan wat je van de vintage kasten gewend bent.

VERKOCHT / SOLD

Contact