Set van vier Arne Jacobsen mug stoelen

Aantal: een set van 4 stoelen
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: Juli 1963
Artikel nummer: S2170

Omschrijving: Set van vier prachtige stoelen ontworpen door Arne Jacobsen voor Fritz Hansen, Denemarken. De officiële naam van de stoelen is ‘stoel 3105’, maar ze worden door hun vorm ook wel ‘de mug’ of ‘mosquito’ genoemd. Deze stoelen zijn van oorsprong ontworpen voor de Munkegaard school, ten noorden van Kopenhagen. Deze set is uitgevoerd in zwart gelakt plywood, ze hebben allemaal het originele metalen kapje aan de onderkant en zijn gemerkt met het jaartal 1963. Echte oudjes dus. De stoelen zijn in totaal 75,5 cm hoog en hebben een zithoogte van 44 cm.
Staat: Alle stoelen verkeren in goede vintage staat. Het houtwerk heeft de gebruikelijke patina behorend bij hun leeftijd, maar dat maakt de stoelen naar onze mening alleen maar mooier.

VERKOCHT / SOLD

Contact