Poul Henningsen Contrast lamp Louis Poulsen

Aantal: 1
Ontwerper: Poul Henningsen
Fabrikant: Louis Poulsen
Land: Denemarken
Jaar: 1960
Artikelnummer: L2227

Omschrijving:  Bijzonder mooie lamp ontworpen door Poul Henningsen en geproduceerd door Deense fabrikant Louis Poulsen. Deze lamp genaamd ‘Kontrast’ is een meesterwerk uit het oevre van de Deense licht architect. De hanglamp is gemaakt van gelakt en verchroomt aluminium schalen die zo geplaatst zijn dat het licht zich zo goed mogelijk verspreid zonder dat de lichtbron direct in de ogen schittert. De vorm is ontstaan door wiskundige berekeningen voor de functie van de lamp, en maakt dat dit een waanzinnig mooie lamp is. Een echte design icoon onder de lampen!

Staat: De lamp verkeert in een erg goede staat en werkt naar behoren

VERKOCHT / SOLD

Contact