Set van 4 Palissander model 42 stoelen in zwart leer van Kai Kristiansen

Aantal: 4
Ontwerper: Kai Kristiansen
Fabrikant: SVA Møbler
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: S1132

Omschrijving: Een prachtige set van 4 Deens design stoelen ontworpen door Kai Kristiansen voor SVA Mobler. De stoelen hebben modelnaam nummer 42 en zijn gemaakt van massief palissander hout en zijn bekleed in stevig zwart leer. De geweldige organische vormen zorgen voor een indrukwekkend silhouet. Maar het zijn niet alleen mooie stoelen, ze zitten ook heerlijk. De rugleuning is zo ontworpen dat hij mee beweegt, welke houding je ook aanneemt. Er is niet alleen rekening gehouden met comfort en hoe de stoelen eruit zien, maar je vindt in deze stoelen ook een hoop ambacht terug. Mooie houtverbindingen, prachtig afgewerkt. Zo liggen de zittingen bijvoorbeeld los in de stoel zodat er geen schroeven gebruikt hoeven te worden.  De Kai Kristiansen stoelen zijn 55 cm breed, 53 cm diep, 77 cm hoog en de zithoogte is 45 cm.

Staat: De stoelen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact