Wilkhahn model 351 stoelen en tafel in teak en leer door Georg Leowald

Aantal: Een set van 4 stoelen en 1 verlengbare tafel
Ontwerper: Georg Leowald
Fabrikant: Wilkhahn
Jaar: 1955

Omschrijving: Erg mooie set van vier eetkamer stoelen ontworpen door de Duitse architect en meubelontwerper Georg Leowald en geproduceerd door Wilkhahn. De stoelen met modelnaam 351 zijn gemaakt van massief teak hout met een prachtige houtverbinding tussen de zitting en de poten. Het ontwerp van de stevige zwart tuig lederen zitting is zo bedacht dat deze mooie hout verbinding goed te zien is. De stoelen zijn 78 cm hoog en hebben een zithoogte van 46 cm. De teakhout gefineerde eetkamertafel is uitschuifbaar en hoort origineel bij deze set. De tafel is 120 cm lang, 88 cm breed en 74 cm hoog. De twee extra bladen zijn ieder 45 cm breed. Volledig verlengd is de tafel 210 cm lang.

Staat: Het tafelblad is gerestaureerd en voorzien van een nieuwe laag olie. Het leer van de stoelen heeft in de loop der tijd een prachtige patina verkregen. De set verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact