PH5 – 4,5 Charlottenburg hanglamp Poul Henningsen voor Louis Poulsen

Aantal: 1
Fabrikant: Louis Poulsen
Land: Denemarken
Jaar: Jaren 70
Artikel nummer: 1378

Omschrijving:  Zeer mooie Charlottenburg PH 5 – 4½ hanglamp oorspronkelijk ontwerp van Poul Henningsen in 1931 en bijgeschaafd in 1984 door Architecten Sophus Frandsen en Ebbe Christensen. De lamp is geproduceerd door Louis Poulsen en van origine speciaal voor het concertgebouw in Aarhus, Denemarken ontworpen. De lamp is opgebouwd uit 4 witte schalen welke het licht mooi diffuus verspreiden. Ook heeft de lamp blauwe en aluminium details, wat de lamp een erg chique uitstraling geeft. Deze versie heeft een diameter van 48 cm en is 38 cm hoog en is daarom veel meer geschikt dan zijn grotere versie om bijvoorbeeld boven de eetkamertafel te hangen. De lamp is helemaal origineel en verkeert in goede staat. U kunt kiezen uit een witte of zwarte stoffen kabel.

Staat: De lamp verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD

Contact