Eames plywood olifant in kersen hout

Aantal: 1
Fabrikant: Vitra
Ontwerper: Ray and Carles Eames
Jaar: Ontwerp uit 1945
Artikelnummer: 1882

Omschrijving: In de jaren 40 hielden Charles en Ray Eames zich jarenlang bezig met de ontwikkeling en verfijning van een techniek voor het driedimensionaal buigen van multiplex. Gaandeweg ontwierpen ze een serie meubels en beelden. Van al die oorspronkelijke ontwerpen bleek de tweedelige olifant de grootste technische uitdaging in verband met de meervoudige krommingen. Het proces was te kostbaar en de olifant ging daarom nooit in serieproductie. In de winter van 2017 is hier verandering in gekomen. De plywood olifant is vanaf November beschikbaar en is gemaakt van multiplex met Amerikaans kersenhout dekfineer. De plywood olifant heeft een hoogte van 41,5 centimeter, een breedte van 41 centimeter en een lengte van 78,5 centimeter. Deze olifant is voornamelijk bedoelt voor decoratieve doeleinden, alhoewel hij ook goed kan functioneren als kinderstoel, bijzettafel of voetenbankje.

Staat: De Eames Elephant is een ontwerp uit 1945, maar wordt door Vitra nieuw geproduceerd. Deze Olifant is nieuw en komt samen met een mooie doos. Elke olifant is uniek en heeft zijn eigen prachtige tekening in het hout.