Ray and Charles Eames Elephant voor kinderen small

 

 

Aantal: 3 op voorraad. Een in Zwart, IJs Blauw en Lichtroze.
Fabrikant: Vitra
Ontwerper: Ray and Carles Eames
Jaar: Ontwerp uit 1945
Artikelnummer: 1871

Omschrijving: In de jaren 40 hielden Charles en Ray Eames zich jarenlang bezig met de ontwikkeling en verfijning van een techniek voor het driedimensionaal buigen van multiplex. Gaandeweg ontwierpen ze een serie meubels en beelden. Van al die oorspronkelijke ontwerpen bleek de tweedelige olifant de grootste technische uitdaging omwille van de sterke meervoudige krommingen. Het stuk ging daarom nooit in serieproductie. De kunststof versie, de Eames Elephant, is sinds een aantal jaren wel  in productie genomen waardoor hij beschikbaar werd voor de oorspronkelijk beoogde doelgroep: kinderen. Deze robuuste kunststoffen speelgoed olifant kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit decoratieve object met grote oren valt zowel bij kinderen als bij hun ouders in de smaak.

De Eames Elephant kinderstoel / woon accessoire van Vitra is gemaakt van polypropeen (kunststof), en is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren, waarvan wij er drie op voorraad hebben. Deze olifant is 21 cm hoog, 21 cm breed en 39 cm diep.

Staat: De Eames Elephant is een ontwerp uit 1945, maar wordt door Vitra nieuw geproduceerd. Deze Olifant is nieuw en komt samen met een mooie doos.

VERKOCHT / SOLD