Kay Bojesen Denmark Houten speelgoed beer

Ontwerper: Kay Bojesen Denmark
Land: Denemarken
Jaar: De houten speelgoed dieren zijn ontworpen vanaf 1934 tot en met 1957 en zijn inmiddels weer in productie.

Omschrijving: Prachtig houten speelgoed dieren ontworpen door Kay Bojesen. Kay Bojesen geloofde dat producten voor kinderen “lekker in de hand” moesten liggen, en dat de ontwerpen mensen moesten laten lachen. Vanaf 1934 ontwierp Bojesen het walnoten houten hondje, in 1951 de iconische aap gemaakt van teak en limbahout, in 1952 de eikenhouten beer met esdoorn buikje, in 1953 de eikenhouten olifant, in 1955 het eikenhouten nijlpaard en in 1957 het eikenhouten konijn. Op het nijlpaard na hebben alle dieren roterende armen en benen die het mogelijk maken dat de dieren geanimeerde bewegingen kunnen maken. Het aapje kan met zijn  handen en voeten ook heel speels overal aan gehaakt worden, waardoor deze net als in het echt overal aan kan hangen en klauteren. Deze houten figuren zijn zeer decoratief.

VERKOCHT / SOLD

Contact