Jorn Utzon Søværnspendel hanglamp

Aantal: 1
Ontwerper: Jorn Utzon
Fabrikant: Louis Poulsen
Jaar: Jaren 60
Artikel nummer: 901

Omschrijving: Te gekke lampen van Jorn Utzon voor Nordisk Solar. Jorn Utzon is wereldberoemd geworden als architect van het operahuis in Sydney. De ‘Søværnspendel’, wat vertaald Marine lamp betekent, is uitgevoerd in wit crème aluminium en een messing gekleurde aluminium ring. De lampen zullen erg leuk staan als rij van twee of drie boven de eetkamertafel of een bar, maar kunnen zeker ook per stuk gekocht worden. Deze lamp is 26 cm hoog en heeft een diameter van 28 cm.

Staat: De lampen verkeren in vintage staat. Op sommige lampen is de messing kleur wat vervaagd. Persoonlijk vinden wij dit juist het karakter geven aan de lampen. Ze zijn nagekeken en werken naar behoren.

VERKOCHT / SOLD

Contact