Gispen model 1741 bank ontworpen door Coen de Vries

Aantal: 1
Ontwerper: Coen de Vries
Fabrikant: Gispen
Land: Nederland
Jaar: 1967
Artikel nummer: 1211

Omschrijving:  Zeer mooie driezitsbank ontworpen door Coen de Vries voor Gispen in 1967. Dit model, model 1741 komt uit de G3 serie van Gispen en was onderdeel van het BZ (Beter Zitten) 2000 programma. Het onderstel is gemaakt van verchroomde vierkanten stalen buizen, het frame is gemaakt van gestoffeerd plaatstaal en de schruimrubberen kussen zijn gestoffeerd met een mooie grove gemêleerde wollen stof. De bank werd toen der tijd al aangeprezen als ‘stijlvol, zonder nadrukkelijkheid en zonder probleem’ en dat is eigenlijk 50 jaar later nog steeds van toepassing. Deze geweldige bank is erg stijlvol, tijdloos, geen poespas en zit heerlijk. De bank is in totaal 172 cm breed, 70 cm diep en 75 cm hoog. Hij heeft een zithoogte van 40 cm.

Staat: De bank verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact