Set van 4 zeldzame Pastoe SB37 eetkamerstoelen

Aantal: 1 set van 4 stoelen
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: Pastoe
Jaar: Jaren 50
Artikel nummer: 703

Omschrijving: Een set erg mooie en niet veel voorkomende SB 37 stoelen van Cees Braakman voor Pastoe. Deze eetkamerstoelen zijn erg moeilijk te vinden, vooral als een complete set. Deze stoelen zijn duidelijk geïnspireerd op de Charles Eames LCW stoelen en zijn ook goed te vergelijken met de SB02 en SB03 stoelen van Pastoe uit dezelfde periode. Deze SB 37 stoelen zijn daarentegen net iets fijner en zijn met teak gefineerd. Prachtig aan deze stoelen zijn de gebogen plywood poten en rugleuning van berken met een donkere teak fineer laag. De rug en zitting zijn bekleed in een donker groene stof, welke mooi combineert met de kleur van het hout. De totale hoogte van een stoel is 75 cm, de zithoogte is 45 cm en de diepte is 39 cm.

Staat: De stoelen zijn voorzien van nieuwe stoffering en het houtwerk is goed schoongemaakt, de stoelen verkeren hierdoor in een zeer goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact