Vintage Arne Jacobsen Munkegaard plafondlampen

 

Aantal: 2
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Louis Poulsen
Land: Denemarken
Jaar: 1955
Artikel nummer: 1066

Omschrijving:  Prachtige originele oude plafondlampen (ook te gebruiken als wandlampen) ontworpen door Arne Jacobsen en in Denemarken geproduceerd door Louis Poulsen. De lampen zijn ontworpen voor de Munkegaard school in Soborg, Denemarken in 1955. Deze lampen waren de eerste lampen die een verzonken armatuur hadden in het plafond. De lampen hebben een prachtig simplistisch en discreet design waarbij ze niet ontzettend aanwezig zijn, maar wel prachtig de ruimte verlichten. Het opaal witte glas zorgt voor prachtig diffuus licht, zonder enige schittering en is een erg mooi contrast met de messing ring. In elke plafonnière zitten drie E27 fittingen, welke plek geeft voor drie gloeilampen. De lampen zijn 9,5 cm diep, en zouden dus wel ingebouwd moeten worden. Ze hebben een diameter van 46 cm.

Staat: De messing rand vertoond een beetje patina, de lampen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD