Twee messing Jens Harald Quistgaard kandelaars voor Dansk

Aantal: 2 kandelaartjes
Ontwerper: Jens Harald Quistgaard
Fabrikant: Dansk
Jaar: 1962
Artikel nummer: 963

Omschrijving:  Prachtig paar van twee grote elegante messing kandelaars, die ook kunnen fungeren als vaas als je het bovenste deel er vanaf draait. Deze massief messing kandelaren zijn ontworpen in 1962 voor het Amerikaanse bedrijf Dansk, die retailer en distiributeur was van Deense kookgerei, servies en woonaccessoires in de Verenigde Staten.

Toen twee Amerikanen in 1954 op reis waren in Europa, waren zij op zoek naar ontwerpen om voor de Amerikaanse markt te produceren. Tijdens een bezoek aan het Museum of Arts and Crafts – Kunsthandwaerkmuseet in Kopenhagen, zagen zij het werk van kunstenaar-ontwerper Jens Quistgaard. Zij hebben Jens H. Quistgaard thuis opgezocht en hebben na verschillende bezoeken geprobeerd hem te overtuigen om zijn ontwerpen te produceren in Amerika. Datzelfde jaar nog is Dansk ontstaan in New York met Quistgaard als oprichter en voornaamste designer. Er is op dit moment een prachtige expositie over Jens Harald Quistgaard in het Heart museum – Herning Museum of Contemporary Art in Herning, Denemarken. Beide kandelaars zijn gemerkt.

Staat: De kandelaars hebben prachtige patina. Desgewenst kunnen ze helemaal glimmend gepoetst worden.

VERKOCHT

Contact