Arne Jacobsen Visor vloerlamp

Aantal: 1
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Louis Poulsen
Jaar: 1958
Artikel nummer: 1274

Omschrijving: Prachtige eerste editie vloerlamp van Arne Jacobsen ontworpen voor het Royal SAS hotel in Kopenhagen. Deze lamp is ontworpen met een eenvoudig en sober design om ervoor te zorgen dat de lamp niet afleid van de meubels om hem heen. Dat is ook de reden waarom deze lamp zo goed te combineren is met elke stijl. Deze lamp is geproduceerd door Louis Poulsen in 1958. Dit is een uiterst zeldzame en gewilde eerste editie. Dit is te herleiden aan de kleur, de messing eindstuk, en de porseleinen fitting. De lamp is in deze originele bruin groene kleur maar kort geproduceerd (en ook niet meer in deze kleur verkrijgbaar). De kap kan naar boven of beneden worden versteld, en is daarom een ideale leeslamp. De hoogte van de lamp is 130 cm. De kap is 31,5 cm breed en heeft een diameter van 14 cm.

Staat: De lamp verkeert in een goede vintage staat met wat kleine slijtage plekjes en mooie patina. Zie hiervoor de detail foto’s.

VERKOCHT

Contact