Zeldzame Ilmari Tapiovaara Pirkka eetkamerset

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Ilmari Tapiovaara
Fabrikant: Laukaan Puu
Land: Finland
Jaar: Jaren 50.
Artikelnummer: 1203

Omschrijving:  Zeldzame complete eethoek ontworpen door de beroemde Finse ontwerper Ilmari Tapiovaara voor Laukaan Puu, Finland. Deze eethoek bestaat uit een eetkamertafel en vier stoelen, met modelnaam Pirkka. De set is gemaakt van massief grenenhout welke is afgewerkt met een transparante en zwarte laklaag. Deze Pirkka set wordt beschouwd als tijdloos scandinavisch design met een echte design klassieker status. Het setje is klein van formaat en daardoor zeer geschikt voor de kleinbehuisden. De tafel heeft een afmeting van 120 bij 70 cm en is 69 cm hoog. De stoelen zijn 75 cm hoog met een zithoogte van 43 cm.

Staat: De set is nog helemaal origineel en voor zijn leeftijd in uitzonderlijk goede staat. De lak is in de loop der tijd vergeeld, wat de stoelen deze prachtige kleur geeft. Dit vind je alleen op de vintage modellen. Op het blad zijn wat lichte gebruikssporen te zien, die wij alleen maar vinden bijdragen aan de charme van deze vintage set. Desgewenst kan het geschuurd en opnieuw behandeld worden. Hiermee verlies je wel de kleur.

GERESERVEERD / ON HOLD

Contact