SB02 stoel door Cees Braakman voor Pastoe

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar: Jaren 50.
Artikelnummer: 688

Omschrijving:  Zeer mooie en bijzondere stoel ontworpen door de beroemde Nederlandse ontwerper Cees Braakman voor UMS Pastoe, Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog bracht Braakman een bezoek aan de Verenigde Staten en leerde daar de plywood technieken bij Herman Miller. Terug in Nederland was hij het hoofd van de Nederlandse fabrikant Pastoe en ontwierp een breed scala van minimalistische moderne meubels. Deze stoel heeft modelnaam SB02 en is een combinatie van Berkenfineer poten en teakhouten gefineerde zitting en rugleuning. De totale hoogte van de stoel is 81,5 cm en de zithoogte is 45 cm. De breedte is 46cm en de diepte 49cm.

Staat: De stoel verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact