Zwarte Illum Wikkelso schommelstoel

Aantal: 1
Ontwerper: Illum Wikkelsø
Fabrikant: Niels Eilersen
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 1131

Omschrijving:  Vintage schommelstoel van Illum Wikkelsø uit Denemarken. De ontwerpen van Illum Wikkelso zijn een voorbeeld van Deens meubelmakersvakmanschap. Hij behoorde tot de generatie designers die in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw Deens design op de kaart hebben gezet. Illum Wikkelso liet zich inspireren door de natuur en de glooiende lijnen van het Deense landschap. Dit zie je ontzettend goed terug in het ontwerp van deze schommelstoel. Geweldig ontwerp en van hoge kwaliteit. Deze schommelstoel is van origine zwart. Omdat de stoel in de loop der tijd slecht is behandeld, waren er veel beschadigingen aan de stoel. Wij hebben hem dan ook volledig gedemonteerd, gerestaureerd en opnieuw zijdeglas zwart gespoten. Deze gyngestol (Deens voor schommelstoel) is een echte vintage eyecatcher voor elk interieur. Veel mooier dan dit wordt het niet.

Staat:  De schommelstoel verkeert in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact