Vintage tripod ‘rocket’ vloerlamp design van Ib Fabiansen voor Fog and Morup

Aantal: 1
Ontwerper: Ib Fabiansen
Fabrikant: Fog and Morup
Land: Denemarken
Jaar: 1963
Artikel nummer: 1040

Omschrijving: Bijzondere en zeldzame vintage vloerlamp uit Denemarken van Ib Fabiansen voor Fog and Morup. Bijzonder aan dit model is de zwart gelakte pootjes met prachtige messing uiteinden. Ib Fabiansen gebruikte voor zijn vloerlampen meestal teakhouten pootjes. Deze pootjes maakt de lamp nog net wat slanker en moderner in vormgeving. Deze lamp lijkt ook erg op de lampen van Artimeta uit dezelfde periode. De raketvormige lamp staat op drie zwart gelakte messing pootjes met messing dopjes en heeft een kap van sissal touw. De lamp geeft mooi licht en is, of hij nu aan of uit staat, een eyecatcher in elk interieur.

Staat: De lamp verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact