Vintage Nisse String wandsysteem

Aantal: 1
Ontwerper: Nils Nisse Strinning
Fabrikant: String Design AB
Jaar: Jaren 50 / 60
Artikel nummer: 864

Omschrijving: Prachtig vintage String wandmeubel ontworpen door Nisse Strinning en zijn vrouw Kasja Strinning voor String design AB. Toen Nils Nisse Strinning aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm studeerde ontwierp hij een afdruiprek die bestond uit geplastificeerde metalen draden. Nu niet meer uit het huishouden weg te denken, toendertijd revolutionair. Dit was het begin van de bekende string wandsysteem welke vanaf 1949 in productie ging.

De planken worden opgehangen in metalen staanders die aan de wand te bevestigen zijn. Het metaal is met lichtgrijs kleurig plastic overtrokken. De planken en kasten zijn gemaakt van teak hout. De meeste planken zijn gemerkt en bestempeld. Deze set bestaat uit zeven planken, twee kastjes en drie staanders die bedoelt zijn om op de grond te steunen. In totaal is deze kast 160 cm breed, 210 cm hoog en 31 cm diep.

Staat: Het vitrinekastje met glazen deurtjes is iets donkerder dan de rest, verder verkeert het wandmeubel in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact