Sven Engström en Gunnar Myrstrand Bågen Peacock chair

Aantal: 1
Ontwerper: Sven Engström en Gunnar Myrstrand
Fabrikant: Nassjo stolfabrik, Sweden
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: 718

Omschrijving: Zeer mooie fauteuil ontworpen door Sven Engström en Gunnar Myrstrand voor Nässjö stolfabrik in Zweden. Deze stoel heeft de naam Bågen meegekregen, wat vertaald naar het Nederlands Triomf betekent. Omdat de stoel zo lijkt op de Peacock chair van Hans Wegner wordt hij in de volksmond ook wel de Peacock chair genoemd. Dat het heel triomfantelijk voelt als je in deze fauteuil zit is iets wat zeker is. Voor een grote fauteuil met enorme rugleuning die beschermend om je heen vormt, is deze spijlen fauteuil zeer luchtig. Zo is deze grote fauteuil ook geschikt voor de wat kleinere woonruimtes. Deze fauteuil zie je maar zelden, en is daardoor een uniek meubelstuk. De kussens zijn nog origineel en vinden wij erg prachtig in combinatie met het hout. Ze doen een beetje berbers aan. De kussens zijn niet meer in topstaat en zouden eventueel opnieuw bekleed kunnen worden. Aangezien het houtwerk al helemaal gerestaureerd is, vinden wij dat de kussens in dit geval wel iets mogen hebben. Wij raden aan om de fauteuil zo origineel mogelijk te houden.
De fauteuil is 91 cm hoog, 84 cm breed en 75 cm diep. Hij heeft een zithoogte van 37 cm.

Staat: De fauteuil verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact