Vier teak Kai Kristiansen No.42 eetkamerstoelen

Aantal: 4
Ontwerper: Kai Kristiansen
Fabrikant: SVA Møbler
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 859

Omschrijving:  Vier prachtige Deens design stoelen van Kai Kristiansen model nummer 42. De stoelen zijn gemaakt van massief teak. De geweldige organische vormen zorgen voor een indrukwekkend silhouet. Maar het zijn niet alleen mooie stoelen, ze zitten ook heerlijk. De rugleuning is zo ontworpen dat hij mee beweegt, welke houding je ook aanneemt. Er is niet alleen rekening gehouden met comfort en hoe de stoelen eruit zien, maar je vindt in deze stoelen ook een hoop ambacht terug. Mooie houtverbindingen, prachtig afgewerkt. Zo ligt de zitting bijvoorbeeld los in de stoel zodat er geen schroeven gebruikt hoeven te worden.  Kortom, geweldige stoelen die in Nederland niet veel voorkomen. Een prachtige set die in elk interieur zal passen.

Staat:  Het houtwerk is professioneel gerestaureerd en de bekleding is origineel. Wel zijn de singels vervangen zodat de zitting niet meer doorzakt. Kortom, de stoelen verkeren in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact